Home Anonime
Marţi, 09 Februarie 2016 14:05

Petiţiile anonime

 

 

Legat de modul de adresare a petiţiilor către instituţia noastră, vă informăm că în conformitate cu prevederile art. 7 din O.G.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, “petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe”.

 

Prin „identificarea persoanei fizice”, Codul Civil (Cap. III, art. 82-110), stabileşte că principalele mijloace de identificare ale persoanei fizice sunt: numele, domiciliul şi starea civilă. Aceste date sunt cuprinse în cartea de identitate, mai puţin datele de stare civilă.

 

În aceste condiţii, doar numele şi/sau o adresă de e-mail, care pot aparţine oricui, nu sunt de natură să îndeplinească cerinţele minime legale privind identificarea unei persoane !!!

 

În acestă situaţie instituţia noastră nu este obligată să efectueze control şi nici să comunice răspunsul către petent în termenul legal de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei şi se clasează.

 
 

  

PROGRAM DE LUCRU

CU PUBLICUL

PE TIMPUL PANDEMIEI

LUNI - VINERI

900 - 1300

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
Avem 13 vizitatori online

Facebook